Wonen tussen water en bos in havengebied Hembrug: 'De herrie moet je accepteren'

0
Whatsapp

Noord-Holland

Wonen tussen water en bos in havengebied Hembrug: 'De herrie moet je accepteren'

7 maart 2017, 08.00 uur · Aangepast 7 maart 2017, 10.06 uur

ZAANDAM Er staan sinds 1 maart gebouwen te koop op het Hembrugterrein, in de haven ten zuiden van Zaandam. Monumentale panden tussen water en bos in, maar ook dichtbij industrie en housefeesten. Een tweestrijd tussen rust en kabaal is het gevolg.

Bas Boeker, die betrokken was bij de transformatie van het haventerrein, is enthousiast. "Als je hier woont, dan woon je eigenlijk in het bos. Je hoort je nu ook de vogeltjes, dat hoor je straks natuurlijk ook."

Water en bos
"Je hebt het water en het bos", somt hij de voordelen op. "En je hebt hele mooie oude gebouwen", zegt hij over de monumentale panden als de voormalige munitie-opslag.

Kees Noorman, directeur van ondernemersvereniging Oram, wijst erop dat het havengebied ook wel een aantal nadelen heeft als woonlocatie. "Er wordt 24 uur per dag gewerkt", waarschuwt hij potentiële kopers.

Herrie
"Er zit hier een grote puinbreker. Die begint 's morgens om zes uur puin te breken." Dat geeft de nodige herrie. "Dat moet je accepteren", stelt Noorman. 

Bas Boeker zelf geeft al toe dat de indrukwekkende panden nog niet woonklaar zijn. "Niet in deze staat, zoals je ziet. Er moet nog wel in geïnvesteerd worden. En de housefeesten die het havengebied geregeld faciliteert. Het is wel een gebied waar af en toe een feestje gegeven zou kunnen worden", beaamt Boeker.  

Whatsapp