Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Hollandse Marit en Claudia proeven van het Canadese boerenleven

6 maart 2017, 07.43 uur · Aangepast 6 maart 2017, 08.16 uur
Door: · Foto: KRO-NCRV / Linelle Deunk

HEILOO/ENKHUIZEN De slaapkamers zijn piekfijn in orde en de kaplaarzen staan klaar: de Heiloose Marit en Enkhuizense Claudia zijn naar Canada afgereisd om bij 'hun' boer Riks te logeren.

Gisteren was in het tv-programma Boer zoekt Vrouw te zien hoe Claudia en Marit na een lange vlucht in Riks' woonplaats Laird aankomen, een klein dorp waar de winter net is begonnen.

Lees ook: Noord-Hollandse Claudia en Marit mogen logeren bij boer Riks

Het vlakke landschap en het weidse uitzicht zijn even wennen, maar veel tijd om daar bij stil te staan hebben de dames niet. De koeien moeten namelijk gemolken worden. Na een kom soep gaan ze meteen aan het werk. 

De dames lijken het goed naar hun zin te hebben. Claudia (37), die sinds 2,5 jaar weduwe is en nu weer klaar is voor een nieuwe relatie, ziet het boerenleven wel zitten. "Ik heb door wat ik heb meegemaakt een andere kijk op het leven gekregen. Ik volg nu mijn hart."

Stier melken
Ook Marit doet enthousiast mee. "Als ik op een boerderij kom, voelt het vertrouwd. Ik doe lekker mijn ding en zo voelt het ook." Toch ging ze even de mist in toen ze de melkmachine op een stier probeerde aan te sluiten. 

Bekijk de uitzending hier terug.