OFC nipt onderuit bij HBS

5 maart 2017, 17.40 uur · Aangepast 5 maart 2017, 18.30 uur
Door: · Foto: HBS

DEN HAAG In een open wedstrijd heeft OFC op bezoek bij HBS een nipte nederlaag geleden. De ploeg van Imdat Ilguy ging in de derde divisie zondag met 1-0 onderuit.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een voorsprong. Hulst bereikte met een goede pass Van der Hurk en de aanvaller schoof de bal binnen, 1-0. Het was een pittig duel waarin vooral OFC de duels niet uit de weg ging. De bezoekers hadden na twintig minuten al drie gele kaarten gekregen. Na 23 minuten kreeg OFC zijn eerste grote kans. HBS-keeper Van der Helm voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg OFC opnieuw een grote kans, maar de paal stond een doelpunt in de weg.

Ook na rust bleef OFC zoeken naar de 1-1. In de eerste minuut lieten de Oostzaners weer een mogelijkheid op een doelpunt liggen. Het was wachten op de gelijkmaker, maar doordat de bezoekers risico namen kreeg HBS ook de nodige ruimte. Toch was het weer OFC dat had moeten scoren en voor open doel de bal er weer niet in kreeg. In de tegenaanval was HBS via Van der Hurk gevaarlijk. Zijn schot ging voorlangs. De bezoekers kregen nog één grote kans, maar Van der Helm stond een gelijkmaker in de weg.

Door de nederlaag zakt OFC naar de twaalfde plaats. Uit 23 wedstrijden behaalden de mannen van Imdat Ilguy 29 punten.

Opstelling HBS: Van der Helm, Pinheiro, Houben, Van Kesteren, Langermans, Schutte, Van Pelt, Tros, De Geer, Hulst en Van der Hurk

Opstelling OFC: Koroglu, Derlagen, Bonevacia, Barakat, Groen, Sterk, El Yaghmouri, De Jonge, El Yacoubi, Kramer en Abdul