Ga naar Content

Buurt verjaagt meeuwen op originele wijze

HAARLEM Gekrijs, vogelpoep en nachten wakker liggen. De overlast van meeuwen in de kustplaatsen zoals Haarlem begint weer nu de vogels gaan broeden. De gemeenten mogen ze nog niet bestrijden, dus worden de Haarlemmers heel erg creatief in het verjagen van de 'ratten van de hemel'.

Bewoners uit de Kleverparkbuurt gaan op eigen initiatief de meeuwenoverlast aan. Het kopen van meeuwenwering kost een paar honderd euro, daarom koos David Efde voor een simpele en goedkope oplossing namelijk: vlaggetjes en rollen ducktape.

Samen met zijn buurman ging hij langs de deuren in de Jelgermastraat om in de buurt te polsen voor het idee. Buren zijn enthousiast: "Een goed initatief, die meeuwen maken een enorm lawaai. Het is erger dan vliegtuigen." 

Facebookgroep
Met het broedseizoen voor de deur is het volgens David zaak dat er nu al actie ondernomen wordt. Daarom is hij een Facebookgroep gestart om de buurt op te roepen mee te doen. Door bijvoorbeeld een keer per week het dak op te gaan, schrik je de meeuwen af. Ook het verwijderen van oude meeuwennesten en rommel zorgt ervoor dat de meeuwen geen nieuwe nesten gaan bouwen. 

Met de acties hoopt David Efde de buurt aan te sporen om ook maatregelen te treffen. Daarnaast is zijn wens dat de gemeente, behalve borden om meeuwen niet te voeren, ook meer tegen de meeuwenoverlast gaat doen.