Noord-Holland

Gas en elektra bij verschillende shoarmazaken afgesloten na diefstal

3 maart 2017, 13.15 uur · Aangepast 3 maart 2017, 14.54 uur

Shutterstock
Shutterstock

DEN HELDER - DEN HELDER Gas en elektra van acht shoarmazaken en twee bovenliggende woningen in en om Den Helder zijn vandaag afgesloten. Dat gebeurde nadat energiemaatschappij Liander een tip kreeg over stroom- en gasdiefstal.

De politie deed samen met de gemeente Den Helder en Liander onderzoek bij elf horecabedrijven en twee woningen. Op twaalf van die adressen bleek er geknoeid te zijn met de meters voor elektra. In acht van de gevallen was ook de gasmeter teruggedraaid.  

Watermeter
Ook de watermeter was op een van de adressen omgedraaid, waardoor het watergebruik volgens de meter af, in plaats van toe nam.  

Zes van de onderzochte shoarmazaken en grillrooms en twee woningen bevonden zich in Den Helder. Daarnaast werd er ook op een adres in Julianadorp en bij een zaak in Anna Paulowna gefraudeerd. 

Afgesloten
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn de horecazaken waar fraude ontdekt werd niet gesloten. Wel is in geval van diefstal gas, electriciteit of water op de betreffende adressen tot nader orde afgesloten. 

De gemeente besluit op basis van aangiftes en politiemeldingen of het illegaal aftappen consequenties gaat hebben voor de vergunningen van de bedrijven.