Ga naar Content
Noord-Holland

Overvallen goudsmid doet verhaal: "Je bent machteloos"

28 februari 2017, 23.48 uur · Aangepast 1 maart 2017, 00.07 uur
Door: · Foto: NH / Inter Visual Studio

BERGEN De 59-jarige goudsmid die op 21 december vorig jaar aan de Kleine Dorpsstraat in Bergen is overvallen, deed vanavond zijn verhaal in Opsporing Verzocht. Hij werd samen met zijn 19-jarige stagiair vastgebonden terwijl twee overvallers de edelsmederij waarin hij werkt beroofden.

"Voordat ik het wist, stond er een knaap met een pistool in m'n gezicht", zegt de goudsmid in het programma. Rond 18.15 uur, het tijdstip waarop de goudsmid en zijn stagiair aan het afsluiten waren, kwamen twee gewapende mannen binnenstormen.

Lees ook: Gewapende overval Bergen: daders nemen geld en sieraden mee

De daders bedreigden de twee en bonden hen vast. "Dan word je opeens tegen de grond aangewerkt. Op dat moment voel je je machteloos. Toen hebben ze de kluis leeggehaald."

Geen vervoermiddel
De daders, die mogelijk uit Bergen of de omgeving komen, namen een grote hoveelheid edelstenen en sieraden mee en zijn waarschijnlijk lopend vertrokken. Er is zowel voor als na de overval geen vervoermiddel gezien.

Lees ook: Mannen overvallen goudsmid Bergen

De overval verliep vrij rommelig. "De daders schreeuwden steeds tegen elkaar. Ze waren erg agressief en kwamen soms knullig over", zegt de goudsmid. "Ik zat toen ze weg gingen nog in een waas. Achteraf besef je pas wat er weg is. Het is niet zomaar wat."

Daders
Eén van de daders had een vuurwapen en droeg een bivakmuts. Hij was tussen 1.70 en 1.75 meter lang en rond de 20 jaar oud. Daarnaast heeft hij een lichtgetinte huidskleur en bruinge ogen. De man droeg een zwarte jas en een lichte spijkerbroek met een scheur op zijn rechterknie. Hij sprak Nederlands met een accent.

De tweede dader droeg een zwart masker, een roodbruin glimmende jas, een spijkerbroek en Timberland schoenen. Hij was tussen 1.80 en 1.85 meter lang en rond de 25 jaar oud. Hij had een forser postuur dan de man met het vuurwapen, donkere ogen en zwart krullend haar.

De politie is op zoek naar mensen met tips.