Ga naar Content

Noord-Hollanders willen dineren met de Koning: "Geen balletjes van de Koningin"

HOORN Het is weggelegd voor 150 Nederlanders: dineren met Koning Willem-Alexander. De enige voorwaarde: jarig zijn op 27 april en een jubileumjaar vieren, net als de Koning. Angelique Morsink en Frans Tonkens uit Hoorn hebben zich al aangemeld.

Uiterlijk 3 april horen de twee of ze uitgekozen zijn. Het duo schuift maar wat graag aan op 28 april, een dag na Koningsdag. "Ik zie een lange tafel voor mij. Netjes gedekt", blikt Frans, die 60 wordt, alvast vooruit. "Er zullen geen aardappelen en een bal gehakt op het menu staan. En ook niet de balletjes van de Koningin, gok ik."

Dikke zoen
Angelique, die haar 40e verjaardag viert, kijkt er ook al naar uit. "Ik vind het koningspaar heel leuk. Ik hoop dat we gezellig gaan eten, maar dan moet ik nog wel even shoppen. Als cadeautje krijgt de Koning een dikke zoen."

Lees ook: Koning Willem-Alexander dineert op 50e verjaardag met jarige Nederlanders

Zanger Mick Harren hoopt er ook bij te zijn. Hij ziet net als de majesteit Abraham op 27 april. "Ik heb voor ze gezongen in de Arena voor hun bruiloft, maar mocht toen niet op het feest komen. Dit zou een fijn goedmakertje zijn."

abc5media_video_0

Foto: NH