Noord-Holland

NL
V

Dieven beroven scouting van volle collectebussen

27 februari 2017, 16.35 uur · Aangepast 27 februari 2017, 18.30 uur · Foto: ANP

HILVERSUM Inbrekers hebben zaterdagnacht in het gebouw van de Hilversumse scoutinggroep Athabascan een groot bedrag buitgemaakt. Ze stalen de een aanzienlijk deel van de opbrengst van de Jantje Beton-collecte van de scouts.

De inbrekers sloegen precies op het ideale moment toe, want zaterdag was de laatste dag van de collecteperiode. Het leverde ze maar liefst dertig volle collectebussen op.

Geluk
Het lijkt erop dat de inbrekers geluk gehad hebben met het onbekende bedrag dat ze aantroffen. De organisaties die meedoen wordt altijd op het hart gedrukt de opbrengst van de collecte steeds op een andere plek te bewaren en deze uiterst geheim te houden.

De scouting in Hilversum had zich aan dat advies gehouden. De collectebussen waren daarnaast verspreid verstopt waardoor niet alle opbrengsten gestolen werden.

Doneren
"Erg vervelend dat dit net nu gebeurt", zegt een medewerker die het woord voert voor de aangeslagen Hilversumse scoutingclub. "Dit is een club die al jaren meedoet."

Athabascan is zelf te aangedaan om te reageren, maar zou het volgens Jantje Beton erg waarderen als mensen toch nog aan de organisatie doneren. Dat kan hier.