Ga naar Content
Noord-Holland

Agenten aangevallen met pepperspray in Alkmaar

26 februari 2017, 12.46 uur · Aangepast 27 februari 2017, 15.09 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Tom Jurriaans & Shutterstock

ALKMAAR Agenten zijn vannacht op het Waagplein in Alkmaar met pepperspray in hun gezicht gespoten. Toen ze de verdachten probeerden op te pakken, ontstond er een opstootje waar zo'n twintig jongeren bij betrokken waren.

De agenten waren wegens een mishandeling rond 02.25 uur opgeroepen om naar een café aan het Houttil te komen. Eenmaal op het Waagplein wordt een van de agenten direct met pepperspray in zijn gezicht gespoten. Ook omstanders hebben last van spray in hun gezicht.

Grimmig
De twee verdachten worden rond 03.55 uur weer gesignaleerd. Als de politie de mannen wil aanhouden, begint een groep jongeren zich ermee te bemoeien en onstaat er een grimmige sfeer op het Waagplein. 

Naast de twee verdachten die pepperspray bij zich hadden, werden ook een jongen (17) en een man (23) uit de groep onruststokers gearresteerd. Zij zijn meegenomen naar het bureau wegens belediging, belemmering en het negeren van bevelen van de politie. 

Zojuist de camerabeelden gezien. Vrouwelijke collega krijgt een trap. Verdachte loopt vervolgens snel weg. #waagplein #Alkmaar #uitgaan https://t.co/m7WhRAsOCE

— Virgil de la Haye (@POL_DelaHaye) 26 February 2017