Ga naar Content
Noord-Holland

Piloot ziek: Boeing 747 van KLM wijkt uit naar Canada

26 februari 2017, 10.05 uur · Aangepast 27 februari 2017, 20.05 uur
Door: · Foto: KLM

ST. JOHNS Een Boeing 747-400 van KLM die op weg was van Amsterdam naar New York City is gisteravond uitgeweken naar het Canadese St. Johns omdat de gezagvoerder onwel was geworden.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Een woordvoerster van KLM laat NH Nieuws weten dat vlucht KL643 van Schiphol naar New York's JFK Airport is uitgeweken naar de stad St. Johns op het Canadese eiland Newfoundland, nadat de gezagvoerder van de Boeing 747 ziek was geworden. De piloot is naar een ziekenhuis gebracht en is volgens de zegsvrouw van KLM stabiel.

Lees ook: Opnieuw technische problemen met Boeing 747 van KLM: toestel keert terug

Het toestel staat momenteel nog steeds in Canada. Omdat St. Johns geen KLM-bestemming is, moest de luchtvaartmaatschappij een nieuwe bemanning uit New York laten overvliegen. Vanwege slechte lokale weercondities werd die vlucht met de vervangende bemanning vertraagd en heeft KLM besloten de passagiers na urenlang wachten in de Boeing onder te brengen in hotels.

Later vandaag zal de KLM-Boeing alsnog naar New York vliegen. 

@TomPodolec @KLM @flightradar24 @oskeremmie @YQXYYT @TelyPhotoGosse @Croke709 @stjohnsairport Some better shots. pic.twitter.com/KxyZeP4Yvy

— BruBaker (@ToddGBaker) 25 februari 2017