Ga naar Content

Zandvoort in de ban van de Gay Pride: "Gezellig toch?"

ZANDVOORT Zandvoort is in de ban van de Gay Pride. Het plan van een dorpsgenoot om het roze festival ook op het strand te houden, wordt door de meeste mensen enthousiast ontvangen.

Van verslaggever Geja Sikma in samenwerking met mediapartner Haarlem105

Zandvoorter Wim Peeters kwam op het idee en opperde het bij de organisatie van de Amsterdam Gay Pride. Die waren gelijk enthousiast en ook de gemeente Zandvoort vindt het een leuk idee, mits er goede afspraken worden gemaakt.

"Er moet wat gebeuren in Zandvoort", aldus Peeters tegen NH. "Het is zo vreselijk afgezakt, het is echt een patatdorp." Volgens hem kan de badplaats wel wat kleur gebruiken en de komst van de pride draagt hier aan bij. "En in het kielzog van de homo's komen altijd hippe mensen mee", voegt hij daaraan toe.

Lees ook: Wereldberoemde Gay Pride komt naar Zandvoort

De dorpsbewoners kunnen zich ook wel vinden in het plan. "Waarom niet, als het maar allemaal in goede harmonie gaat", zegt een bewoonster. Een ander sluit zich hierbij aan. "Nou, gezellig toch?"

Kritiek
Toch zijn er ook tegenstanders. "Al dat roze en dat gedoe. Nee, ik hoef dat niet", zegt een oudere vrouw. 

Peeters weerlegt de kritiek dat Zandvoort te klein zou zijn voor zo'n evenement. "Heb je gezien hoe groot het strand is?", zegt hij. "Er kunnen miljoenen mensen op."

Foto: NH