Ga naar Content
Noord-Holland

Zware ochtendspits en zeer zware avondspits verwacht

23 februari 2017, 08.30 uur · Aangepast 23 februari 2017, 08.45 uur
Door: · Foto: NH/ Wessel Hagen

NOORD-HOLLAND De westerstorm die langzaam onze provincie bereikt, zorgt voor de eerste ongelukken op de weg. Er wordt dan ook rekening gehouden met een zware ochtendspits. De grootste problemen worden echter verwacht tijdens de avondspits.

Volgens de VerkeersinformatieDienst (VID) zijn op diverse wegen al ongelukken gebeurd. De VID raadt mensen af om later op de dag met een aanhanger of lege vrachtwagencombinatie de weg op te gaan.

Lees ook: Storm Doris nadert provincie: dit moet je weten

Het hoogtepunt van storm Doris wordt vanmiddag en aan het begin van de avond verwacht. Daarom wordt een zeer zware avondspits verwacht. Bovendien speelt Ajax vanavond een Europese wedstrijd in de Amsterdam ArenA, waardoor het rond Amsterdam extra druk zal zijn.

Er gebeuren veel ongelukken. Nu op de N2, de A7, de A15, de A27 en de A50. Houd bij deze weersomstandigheden extra afstand op je voorganger. pic.twitter.com/eS0avY0MQC

— VID (@vid) 23 februari 2017

De VID roept automobilisten verder op uit te kijken voor verkeersborden en andere objecten die los kunnen waaien en op het wegdek terecht kunnen komen. Ook worden mensen die de weg op gaan geadviseerd goed de actuele verkeersinformatie en weerberichten in de gaten te houden.

Treinen
De NS laat vandaag preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen donderdag elk half uur in plaats van elk kwartier. Hier vind je een overzicht welke treinen minder rijden.