Sport

Wesley Zonneveld weer terug op het veld

23 februari 2017, 07.32 uur · Aangepast 23 februari 2017, 17.04 uur

NH Nieuws/Rob Wanst
NH Nieuws/Rob Wanst

- VELSEN ZUID Bijna vier weken nadat er bij Telstar-doelman Wesley Zonneveld scheurtjes in zijn binnen- en buitenmeniscus waren geconstateerd staat hij weer op het trainingsveld.

Zonneveld traint nog niet mee met de groep, maar loopt onder begeleiding van de fysiotherapeuten Paul de Vlugt en Bob Koning zijn rondjes op het veld. "Ik ben blij dat ik weer naar buiten mag", aldus Zonneveld, die behalve buiten ook binnen in het krachthonk hard werkt aan zijn revalidatie.

Minder ernstig
Gelukkig bleek de blessure minder erg dan eerst werd gevreesd. Uit de scan van eind januari bleek dat alleen de binnen- en buitenmeniscus beschadigd waren, maar dat de kruisband niet ernstig was gekwetst.

De doelman is blij dat het herstel voorspoedig verloopt, maar wil zich nog niet vastpinnen op een datum voor zijn rentree in het doel van de Witte Leeuwen. "Ik ben positief gestemd en hoop over drie weken misschien weer onder de lat te kunnen staan, maar ik wil niets forceren en moet gewoon rustig werken aan mijn herstel."

Boy de Jong
Zonneveld wordt sinds de wedstrijd tegen FC Volendam vervangen door Boy de Jong, die het niet onverdienstelijk doet. De noodzaak om snel terug te komen is er dan gelukkig ook niet, zodat er geen druk staat op het herstel van Zonneveld.

Het is niet de eerste blessure die Zonneveld dit seizoen heeft. In oktober was hij uitgeschakeld door een lichte hersenschudding, die hij opliep tijdens een botsing met Eindhoven-aanvaller Jenti Caenepeel. Ook toen was De Jong zijn vervanger, maar keerde Zonneveld na drie weken alweer terug in de goal.

Zonneveld hoopt dat hij op korte termijn de volgende stap in het revalidatieproces kan maken, namelijk voorzichtig meetrainen met de groep.