Ga naar Content
Noord-Holland

Storm Doris nadert provincie: dit moet je weten

22 februari 2017, 23.55 uur · Aangepast 23 februari 2017, 12.19 uur
Door: · Foto: NH Beeldbewerking / ANP / Doron Sajet

NOORD-HOLLAND De storm die vandaag met maximaal windkracht 11 over het land raast en in Groot-Brittannië liefkozend Doris wordt genoemd zorgt voor een hoop tumult. Treinen rijden anders dan gebruikelijk, vluchten zijn geannuleerd en weggebruikers worden extra gewaarschuwd. Een overzicht van de maatregelen.

De NS heeft om problemen op het spoor door vallende takken en bomen te voorkomen besloten de dienstregeling aan te passen: op trajecten waar normaal vier treinen per uur rijden, rijden er nu slechts twee per uur.

Lees ook: Zuidwesterstorm op komst: windstoten tot 120 kilometer per uur verwacht

De VID en Rijkswaterstaat waarschuwen weggebruikers om niet met caravans of lege opleggers de weg op te gaan. 

Ook Schiphol verwacht hinder te ondervinden van de harde wind. Van en naar luchthaven zijn verschillende vluchten geannuleerd. Reizigers worden geadviseerd voor vertrek naar de luchthaven de vertrektijden van hun reis te controleren via de website van Schiphol of de luchtvaartmaatschappij.

Lees ook: Zware storm krijgt in Engeland al een naam: Doris

Veerbootdienst Teso besluit vanochtend of de dienstregeling van de veerboten naar Texel wordt aangepast. Veerdienst DFDS vervroegt de veerdiensten naar Newcastle, Engeland en probeert mensen die een minicruise van één dag hebben geboekt, te overtuigen om die om te boeken. Als de boot met vertraging vertrekt, blijft er van de minicruise weinig over, aldus het bedrijf. 

Heb jij ergens stormschade gespot? Mail dan een foto en/of video naar [email protected]!