Ga naar Content
Noord-Holland

'Schrik van Laren' weer veroordeeld

22 februari 2017, 17.27 uur · Aangepast 27 februari 2017, 13.06 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HILVERSUM De zogeheten 'schrik van Laren' is weer veroordeeld. Dit keer was het vonnis vier maanden cel en 200 uur taakstraf voor autodiefstal en insluiping.

De man stal een auto bij een golfclub in Hilversum. Hij viste de autosleutels uit een jas in de golfclub en ging er daarna met de wagen vandoor. Hij rekende buiten de camerabewaking en kon op basis van de beelden worden aangehouden.

Insluiping
Later werd hij betrapt nadat hij een school was binnengeslopen. Hij claimde een laptop voor een vriend op te komen halen. Omdat hij niets uit het pand had ontvreemd, is hij in dit geval alleen voor insluiping veroordeeld.

Lees ook: 'Schrik van Laren' veroordeeld tot taakstraf

De man dankt zijn bijnaam aan een hele serie strafbare feiten die hij vorig jaar pleegde. Van mei tot en met december vorig jaar werd hij meerdere keren gepakt voor diefstal. 

Bijlmerramp
De man gaf de impact van de Bijlmerramp, die hij van dichtbij meegemaakt zou hebben, de schuld van zijn gedrag. Aan pogingen om hem van de drank en de drugs af te helpen, weigerde hij mee te werken.

Nadat hij veroordeeld werd voor zijn overtredingen in Laren, verhuisde hij naar Hilversum. Hij trok in bij zijn moeder, maar dat bleek niet te kunnen verhelpen dat hij weer in herhaling viel.