Noord-Holland

NL
V

Twee Noord-Hollandse vrouwen zoeken liefde bij internationale boer

20 februari 2017, 13.11 uur · Foto: KRO-NCRV / Linelle Deunk

HEILOO / ENKHUIZEN In Enkhuizen en Heiloo wordt druk nagepraat over de speeddates gisteren in het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Inwoners van beide plaatsen meenden twee plaatsgenoten te herkennen. Een van hen kreeg een pijnlijke vraag voor haar kiezen van de vrijgezelle boer in kwestie.

De 40-jarige Riks doet mee aan het negende seizoen van Boer zoekt vrouw en woont al twaalf jaar in Canada, waar hij een melkveehouderij heeft. Uit de 36 brieven die hij ontving, koos hij de tien leukste voor een speeddate. In de aflevering van gisteren maakte hij in de boerderij waar hij opgroeide kort kennis met 'zijn' vrouwen en mocht hij er vijf uitkiezen voor een volgende date. 

Lees ook: Knappe boer uit nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw blijkt geen boer

In de Facebookgroep Je bent Heilooër als... meenden mensen hun roodharige dorpsgenoot Marit te herkennen. Ze had een gezellige vijf minuten met de boer. Vooral zijn droge humor kon ze wel waarderen, maar ze moest wennen aan zijn accent. "Hij heeft wat stoers over zich en zijn humor spreekt me aan", zei ze na afloop van de date tegen presentatrice Yvon Jaspers. "Het is gewoon een lieve man." 

Pijnlijke vraag
Ook in de groep Je bent Enkhuizer als... herkenden inwoners van de Haringstad de blonde Claudia. Tijdens de date gaf ze Riks een banaan, waarna hij haar een pijnlijke vraag stelde: "Waarom heeft een leuke vrouw als jij geen relatie?"

Claudia vertelde daarop dat ze 2,5 jaar geleden haar man had verloren, wat ze ook in haar brief had geschreven. Toch leek de vraag haar gevoel over Riks niet te veranderen. Na de speeddate gaf ze aan dat de boer een 'lieve gimlach en mooie ogen' had, en dat 'de rust die hij uitstraalt' haar erg aansprak. 

Aanstaande zondag om 20.20 zie je op NPO 1 hoe Claudia en Marit het ervanaf brengen in hun zoektocht naar liefde.