Ga naar Content
Noord-Holland

'Wolf van het Damrak handelde met Mexicaanse maffia'

20 februari 2017, 10.59 uur · Aangepast 23 februari 2017, 13.06 uur
Door: · Foto: NH Beeldbewerking / Shutterstock

AMSTERDAM Florian van L., ook wel 'De Wolf van het Damrak' genoemd, staat vandaag voor de rechter voor betrokkenheid bij cocaïnehandel met de Mexicaanse maffia. Dat meldt De Telegraaf.

In november 2015 zou Van L. bijna 80 kilo cociaïne naar Nederland hebben willen laten komen. Dat blijkt uit een strafdossier, dat deels in het bezit is van De Telegraaf. De drugs werd echter in beslag genomen in de Colombiaanse havenstad Barranquilla.

Heemstede
Een bedrijf uit Heemstede zou betrokken zijn bij het transport van de cocaïne. De firma, Handelsmaatschappij Groenendael, staat op naam van een zakenpartner van Florian van L. Hij is ook verdachte in de zaak.

'El Chapo'
De criminele organisatie waarmee Van L. zou handelen heeft banden met de beruchte Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo'. Amerikaanse opsporingsautoriteiten kwamen op het spoor van de voorgenomen cocaïnesmokkel naar Nederland toen zij bezig waren met een onderzoek naar de Mexicaanse maffia.

Florian van L. is een voormalige aandelenhandelaar die zijn bijnaam, de Nederlandse 'Wolf of Wallstreet', kreeg vanwege zijn 'exorbitante' levensstijl.