Ga naar Content

Hazes-fans helpen gedupeerde fotograaf met benefiet claim van Rachel betalen: "Het is fantastisch"

IJMUIDEN Dick van der Geld moet Rachel Hazes een flink bedrag betalen omdat hij drie foto's die hij van haar bruiloft met André Hazes maakte, in een lokaal blaadje plaatste. Omdat hij dat van zijn AOW niet kan betalen, organiseerden André Hazes-fans vandaag een benefietconcert in IJmuiden.

"Het is fantastisch! Ik heb ze omhelsd", zegt Dick tegen NH over organisatoren Arnold en Marion van der Horst. De beheerders van de website André Hazes Fan, besloten hem te helpen door het benefiet te organiseren.

Dick van der Geld was bevriend met André Hazes en maakte kosteloos de foto's toen de zanger met Rachel Hazes trouwde. In 2014 plaatste hij drie van die foto's op klein formaat bij een column die hij als eerbetoon aan Hazes voor een lokale krant schreef.

Bestolen
Rachel Hazes was daar niet van gediend. De weduwe van de volkszanger eistte geld van de fotograaf. Dick verloor de rechtszaak die zij tegen hem aanspande. "Toen dacht ik dat ik gek werd", zegt Dick nog steeds boos. "Want iemand die zo rijk is, moet dan ook nog een AOW'er bestelen. Ik noem het bestelen. Ik voel me bestolen." 

Dick kan de 1500 euro die hij hij Rachel moest overmaken moeilijk van zijn AOW betalen. Met de kaarten van 15 euro voor het benefiet waren er 100 bezoekers nodig om Dick uit de brand te helpen maar er kwamen er zo'n 200.

KWF Kankerfonds
Het geld dat overblijft nadat Dick voor het gebruik van de foto's heeft betaald, gaat naar het KWF Kankerfonds. 

Foto: