Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Half jaar cel geëist tegen 'slotenmaker' Nieuw-Vennep

17 februari 2017, 12.55 uur · Aangepast 23 februari 2017, 14.09 uur · Foto: Shutterstock/NH beeldbewerking

HAARLEM De rechtbank in Haarlem heeft gisteren een half jaar cel geëist tegen de Hoofddorpse veelpleger Mark S. voor poging tot inbraak afgelopen november in Nieuw-Vennep. Zelf zegt de verdachte dat hij een slot van het desbetreffende huis aan het vervangen was voor zijn slotenmakersbedrijf: "Ik wist niets van een inbraak."

De veelpleger heeft een imposant strafblad met daarop veelal inbraken, meldt een verslaggever van het Noordhollands Dagblad die gisteren in de rechtszaal aanwezig was. Hij zou nu zijn leven weer op de rit hebben. "Ik was druk met mijn slotenmakersbedrijf", aldus S. 

Argwaan
Volgens S. kreeg hij vaker opdrachten mee van exen die hun oude huis in wilde na het verbreken van de relatie. "Ik vond het niet gek dat de meneer zijn spullen uit het huis wilde halen. In eerste instantie wilde ik de voordeur open flipperen, maar de opdrachtgever vond dit geen goed idee. Het zou argwaan in de buurt wekken. Ik moest daarom het cilinderslot van de tuindeuren vervangen." Dit excuus vond de rechter echter vreemd. 

Hij kreeg geen gegevens van de opdrachtgever, maar wel contant betaald. Voordat hij werd aangehouden bij ging de veelpleger eerst nog bij een ander huis aan de sloten rommelen. "De opdrachtgever had het verkeerde huis doorgegeven", was het excuus van S.

Schuldig 
Dat de opdrachtgever halverwege wegging en S. achterliet maakte het verhaal nog verdachter. De rechter vroeg hem waar hij de sleutel dan moest afgeven. "Weet ik niet. Misschien moest ik het door de brievenbus doen", antwoordde Mark S. Het was voor de rechter genoeg reden om hem schuldig te achten. "Wat heeft de opdrachtgever er aan als de sleutel in de brievenbus van zijn ex ligt. Dan heeft hij er niks aan", aldus de rechter.