Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

BNN-presentator roept op: 'Ik stem, dus ik neem vrij'

15 februari 2017, 17.19 uur · Aangepast 23 februari 2017, 15.22 uur · Foto: Shutterstock/Twitter

AMSTERDAM Dat presentator Tim Hofman zich inzet om jongeren te motiveren op de verkiezingsdag naar het stemhokje te gaan, is inmiddels bekend. Maar nu heeft hij weer iets nieuws bedacht om het jongeren (en ouderen) nog makkelijker te maken om te stemmen: 'Iedereen vrij op 15 maart'.

Met zijn manifest 'Ik stem, dus ik neem vrij' roept de BNN-presentator mensen op om 15 maart vrij te vragen om te stemmen: "Dus wij gaan regelen dat je 15 maart vrij krijgt om te stemmen. Letterlijk. Aankomende 15 maart ga je niet naar school, niet naar college, niet naar je werk. Aankomende 15 maart neem. jij. vrij."

Op Twitter vult hij aan: "dus: het gaat er om dat het leuk zou zijn als we stemmen en democratie op een voetstuk zetten, zoals we dat bij veel andere dingen doen."

Hofman spreekt vanochtend in Metro zijn hoop uit dat de verkiezingsdag in de toekomst een nationale vrije dag wordt, omdat "als we vieren dat de koning jarig is en er een nieuw jaar begint, we ook de verkiezingen moeten vieren met een vrije dag."