Noord-Holland

Politie zoekt getuigen zware mishandeling homo-echtpaar Amsterdam

14 februari 2017, 23.30 uur · Aangepast 23 februari 2017, 15.56 uur · Foto: Opsporing Verzocht

Whatsapp

AMSTERDAM In de vroege ochtend van zondag 16 oktober 2016 wordt een homo-echtpaar in Amsterdam zwaar mishandeld door drie jongens. De politie is op zoek naar getuigen.

In Opsporing Verzocht werd vanavond aandacht besteed aan de zaak. De mishandeling vindt plaats op het fietspad van de Ruijterkade nabij Amsterdam-Centraal. Het echtpaar, dat op een scooter rijdt, wordt afgesneden door een andere scooter waarop twee jongens zitten. De derde dader rijdt op een scooter voor hen.

Het echtpaar valt van hun scooter, nadat ze door de jongens wordt afgesneden. Vervolgens begint één van de jongens hen te schoppen en te slaan.

Omstanders
Drie studenten grijpen in en jagen de daders weg. Terwijl de daders vluchten richting het Paleis van Justitie aan het Ijdok, maakt één van de studenten een foto van hen. Daarop is te zien dat één van de jongens een gebaar naar de student maakt.

De scooter waar één van de daders op rijdt, lijkt qua vorm en uiterlijke kenmerken op een Piaggio ZIP.

'Homo'
Het echtpaar kent de drie jongens niet. Volgens getuigen riepen de daders echter kort voor de mishandeling een aantal keer 'homo' naar hen. Daardoor is het mogelijk dat het echtpaar zo zwaar is mishandeld vanwege hun geaardheid.

De politie wil graag weten of er al eerder die nacht mensen zijn lastiggevallen door de jongens. Mochten er mannen zijn die het moeilijk vinden daarover te vertellen, dan kunnen zij terecht bij Roze in Blauw, te bereiken op 088—1691234.

Bureau NH besteedt morgen om 16.45 uur ook aandacht aan de zaak. 

Whatsapp