Ga naar Content

Grote brand bij Tata Steel onder controle

VELSEN-NOORD Op het terrein van Tata Steel in Velsen-Noord heeft vanavond een grote brand in een transformatorhuis gewoed. Inmiddels is het vuur onder controle, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland weten.

Aan de brand ging een explosie vooraf, meldt de woordvoerder. Omwonenden die de knal hoorden en rook zagen, alarmeerden de brandweer. Omdat Tata Steel een eigen brandweerkorps heeft, werd die als eerst op de brand afgestuurd. 

Ladderwagen
Eenmaal ter plaatse bleek er een transformatorhuis in brand te staan. Omdat een deel van de stroomvoorziening op het terrein via dat transformatorhuis wordt geregeld, kon niet onmiddellijk worden begonnen met blussen. Daarvoor moest eerst de stroom worden uitgeschakeld. 

In de tussentijd werd de brand snel groter. Boven het terrein waren behalve dikke rookpluimen ook al snel vlammen te zien. De bedrijfsbrandweer van Tata Steel vroeg de Veiligheidsregio te assisteren bij de bestrijding van de brand. Dat gebeurde voor een deel vanuit een hoogwerker. 

Ramen en deuren dicht
Er is niemand gewond geraakt, laat Tata Steel-woordvoerder Robert Moens weten. Tijdens de brand werden inwoners van Wijk aan Zee en Beverwijk geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden, om te voorkomen dat zij rook zouden inademen.