Ga naar Content
Noord-Holland

Opnieuw technische problemen met Boeing 747 van KLM: toestel keert terug

10 februari 2017, 19.56 uur · Aangepast 10 februari 2017, 22.00 uur
Door: · Foto: KLM

SCHIPHOL Vlucht KL643 van KLM heeft vanavond kort na vertrek vanaf Schiphol rechtsomkeert gemaakt. De Boeing 747 was onderweg naar New York, maar keerde boven de Noordzee alweer om.

Een KLM-woordvoerder laat weten dat er sprake was van een probleem met het toestel. "Al vrij snel werd geconstateerd dat er sprake was van een technisch mankement." Dat mankement was van dien aard dat is besloten het toestel terug te halen.  

Lees ook: Groot alarm op Schiphol: melding van brand in Boeing 747

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er problemen zijn met dit type toestel. Op 15 januari werd er op Schiphol groot alarm geslagen toen aan boord van een Boeing 747 van KLM, onderweg van Paramaribo naar Schiphol, de automatische brandmelder afging. Eenmaal geland, bleek het loos alarm.  

Lees ook: Toestel keert terug naar Schiphol vanwege 'technisch mankement'

Toen exact hetzelfde toestel een dag later boven Egypte vloog, ontstonden er opnieuw problemen. Hoewel het toestel al een flink eind onderweg was naar eindbestemming Nairobi, werd besloten het toestel terug naar Nederland te halen. In de Keniaanse hoofdstad was niemand beschikbaar om het probleem op te lossen.

Sloop
KLM neemt de komende jaren afscheid van de 747's, de oudste vliegtuigen uit de vloot. Vorige week is er nog één naar de sloop gebracht. In 2020 moeten alle 747's zijn vervangen door modernere vliegtuigen. 

Shanghai
Vlucht KL643 was niet de enige vlucht die vanavond terugkeerde naar Schiphol, ook vlucht KL895 keerde om. Bij de Boeing 787 onderweg naar de Chinese stad Shanghai was een vogel in één van de motoren terechtgekomen. 

#KL643 returning to Amsterdam after lowering fuel weight. Reason currently unknown.

? https://t.co/t8jOWCHtwc pic.twitter.com/nEbGrPu3Mm

— Flightradar24 (@flightradar24) February 10, 2017