Buurt IJmuiden boos over torenhoge appartementenblokken

0
Whatsapp

Noord-Holland

Buurt IJmuiden boos over torenhoge appartementenblokken

10 februari 2017, 17.35 uur

IJMUIDEN Tientallen bewoners in IJmuiden zijn teleurgesteld en boos. De gemeente wil torenhoge appartementenblokken neerzetten in hun wijk en daar zijn de omwonenden het niet mee eens. "Ik kan beter gaan verhuizen. Mijn vrouw is er helemaal klaar mee. Ze wil het liefst gewoon weg", zegt Lars Piersma van het buurtcomité.

Het is nu nog een rustige wijk, je kunt je auto makkelijk kwijt. Maar daar komt binnenkort verandering in, als de plannen van de gemeente doorgaan. Want aan de Geleenstraat komen straks 108 appartementen. En meer bewoners betekent meer auto's in de wijk. Daarom zijn buurtbewoners bang voor overlast. "Het levert gewoon veel problemen op", zegt Yvonne van der Laan, ook lid van het buurtcomité. "Wij kunnen niet zoveel verkeer aan."

Ook zijn de bewoners boos over het feit dat de appartementen volgens hen te hoog worden. Maar liefst twintig meter. "Vanaf oktober tot en met maart gaan we eigenlijk gewoon in het donker zitten", zegt Yvonne. 

Niet serieus
De bewoners proberen al jaren met de gemeente op te trekken in dit nieuwe plan, zodat ook hun stem wordt gehoord. Maar volgens hen weigert de gemeente goed met hen te communiceren en nemen ze hen niet serieus. De maat is vol en de boze IJmuidenaren hebben zich verenigd in een buurtcomité. "Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd. Het is gewoon minachting", zegt een ander lid van het comité. 

De gemeente Velsen laat weten dat ze naar het parkeerprobleem zullen kijken, maar nog geen garantie kunnen geven dat het opgelost zal worden.

NH / Anne Kruijsen
NH / Anne Kruijsen
Whatsapp