Ga naar Content
Noord-Holland

Hampshire Hotel Huizen failliet

10 februari 2017, 15.40 uur · Aangepast 10 februari 2017, 18.01 uur
Door: · Foto: Bob Awick / Enter Media

HUIZEN Hampshire Hotel - Newport Huizen is failliet. De rechtbank Midden-Nederland heeft het faillissement van het bedrijf achter het hotel en de bijbehorende club uitgesproken.

Van de regioredactie Gooi en Vecht

Het hotel ligt bij de haven in Huizen aan het Gooimeer. Uit de gegevens van de rechtbank blijkt dat op 7 februari het faillissement is uitgesproken. Naast een hotel, waar ook evenementen en trouwpartijen worden gegeven, maakt ook de Hampshire Club Newport 1852 deel uit van het complex. Ook dit restaurant en wijnbar is failliet.

Het hotel laat weten nu nog gewoon door te draaien, maar verwijst voor een nadere toelichting door naar het hoofdkantoor van Hampshire Hotels in Amsterdam. Een woordvoerder laat weten dat de curator kijkt naar een doorstart.

Koper
De gevolgen voor de 40 tot 45 personeelsleden zijn nog onduidelijk. Curator Henk Pasman heeft zes weken de tijd om oplossing te zoeken voor de problemen van het hotel en restaurant. "Tot die tijd verandert er niks. Er slapen gasten in hotel en de zalen worden verhuurd."

Er zijn volgens Pasman diverse scenario's mogelijk. "We kijken wat de beste oplossing is. In overleg met de verhuurder gaan we kijken of we het open kunnen houden. Eén van de mogelijkheden is dat er een nieuwe exploitant komt. Ik ga op zoek naar een koper."