Ga naar Content
Noord-Holland

Agenten over aanhouding overvallers: "Al snel gingen de handjes de lucht in"

9 februari 2017, 23.48 uur · Aangepast 23 februari 2017, 16.59 uur
Door: · Foto: Politie Amsterdam Overtoomse Sluis

AMSTERDAM De agenten die dinsdag twee overvallers op heterdaad betrapten in de Kinkerstraat in Amsterdam, doen op Facebook hun verhaal.

De agenten Lenno en Arjan surveilleerden die dag door een straat waarvan bekend is dat er vaak inbrekers en overvallers rondhangen. Vlak voor een brug ziet Lenno iets opmerkelijks: achter de toonbank van een sigarenwinkel staat iemand met een pet en capuchon op. Meteen draait de auto om en staan de twee voor de ingang van de zaak. 

Lees ook: Overvallers op heterdaad betrapt door surveillerende agenten in Amsterdam

Daar zien ze dat het inderdaad niet in de haak is: een tweede jongen staat een tas met sigaretten te vullen. Ook ligt er een man achter de toonbank op de grond. De agenten besluiten hun dienstwapens te trekken en zodra de overvallers de dienders zien, roept Arjan dat ze hun handen moeten laten zien. "Al snel gingen de handjes de lucht in", schrijft hij. 

Trots
De jongens van 16 en 18 kunnen worden aangehouden, terwijl de medewerker naar het ziekenhuis wordt overgebracht, omdat hij tot bloedens toe met een wapen tegen zijn hoofd is geslagen. Het agentenduo is trots op hun kordate optreden. "Supergaaf, daarvoor ga je bij de politie. Van alle aanhoudingen die ik verrichtte, zijn dit de twee mooiste", besluiten ze.