Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Bedrijf weigert pakketbezorging op woonwagenkamp, bewoonster wint rechtszaak: "Discriminatie"

9 februari 2017, 20.50 uur · Aangepast 9 februari 2017, 23.01 uur

ZAANDAM Postorderbedrijf weigerde de bestellingen van Roelie Marsie uit Zaandam bij haar thuis af te leveren omdat ze in een woonwagenkamp woont. Ze spande een rechtszaak aan wegens discriminatie en won.

Roelie is eraan gewend dat ze anders behandeld wordt omdat ze in een woonwagenkamp woont. Toen ze klein was, mochten andere kinderen al niet bij haar komen spelen. Maar ook op latere leeftijd bleef het een probleem. "Met solliciteren. Of achteraf, dat ik te horen kreeg: 'Waarom heb je ons niet gemeld dat je op een woonwagenkamp woont?'"

Lees ook: 'Postorderbedrijf Bonprix discrimineert woonwagenbewoners'

Rechtszaak
Toch was ze verbaasd toen Bonprix weigerde om haar bestellingen op haar woonadres af te leveren. "Ik geloofde het eigenlijk niet." Samen met Bureau Discriminatiezaken spande ze een rechtszaak aan tegen het postorderbedrijf. Die won ze. De rechter oordeelde dat Bonprix discrimineerde door op bepaalde adressen niet te bezorgen.

Erik Schaap van Bureau Discriminatiezaken heeft contact gehad met Bonprix. Het bedrijf belooft beterschap. Er komt een brief aan, zegt Schaap, en "waarschijnlijk gaan ze het beleid aanpassen."

Foto: Roelie Marsie Wint rechtzaak tegen Bon Prix - NH/Mischa Korzec