Ga naar Content

Veel animo voor het redden van Honkbalweek: "Het hoort bij het DNA van Haarlem"

HAARLEM De Haarlemse Honkbalweek gaat in 2018 misschien toch door. Er was geen geld meer voor de organisatie, maar de gemeente, de honkbalbond en een groep liefhebbers onderzoeken of ze het tweejaarlijkse honkbalfeest kunnen redden.

Het doek leek eind vorig jaar te vallen voor de Haarlemse honkbalweek. De sponsorinkomsten van het evenement bleken niet toereikend om in 2018 een editie te kunnen organiseren. 

Lees ook: Doek valt voor Haarlemse Honkbalweek

Veel honkballiefhebbers uit Haarlem en omstreken bezochten het sportfestijn al sinds het in 1961 begon. Zij zien het niet graag verdwijnen. "Het is alsof je hart uit je lijf gerukt wordt", zegt Honkbalweekfan Erik Boland. Maar om het te behouden is 100.000 euro nodig. 

Lees ook: Alleen 100.000 euro kan Haarlemse Honkbalweek nog redden

'DNA van Haarlem'
Een brede groep liefhebbers zoekt nu naar een manier om de komende edities toch veilig te kunnen stellen. Wethouder Merijn Snoek probeert die ambitiek op bestuurlijk niveau vorm te geven. "De honkbalweek hoort nu eenmaal bij het DNA van Haarlem", verklaart hij zijn betrokkenheid. "Er zijn maar weinig steden waar je op zaterdag of zondag jongetjes of meisjes soft- of honkbal ziet spelen." 

Foto: