Ga naar Content
Noord-Holland

Fietsendief probeert man aan te rijden en krijgt 1 dag cel

8 februari 2017, 16.45 uur · Aangepast 8 februari 2017, 17.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALKMAAR Een 36-jarige man uit Alkmaar moet een dag de cel in omdat hij een fiets probeerde te stelen en vervolgens de eigenaar opzettelijk probeerde aan te rijden. Ook moet hij een werkstraf van tachtig uur uitvoeren.

Jeroen H. probeerde enige tijd geleden voor het winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar een fiets te stelen. Toen hij de tweewieler in de achterbak van zijn auto stond in te laden, kwam de eigenaar van de fiets aanrennen. Hij probeerde de diefstal te voorkomen, maar werd bijna aangereden toen H. zijn auto opzettelijk achteruit reed.

H. scheurde er vervolgens vandoor. De auto, die van zijn vriendin bleek te zijn, werd dankzij het kenteken opgespoord. Via foto's op Facebook werd H. zelf vervolgens ook gevonden. Volgens het Noordhollands Dagblad werd H. verdacht van poging tot zware mishandeling.

Aanvankelijk was er twee maanden onvoorwaardelijke werkstraf tegen H. geëist, maar omdat hij onlangs al een werkstraf had uitgevoerd, mocht die niet opnieuw worden opgelegd. Door slechts één dag celstraf op te leggen, is dat verbod omzeild. De politierechter gaf bij het vonnis wel aan dat onderzocht wordt of die ene dag gevangenisstraf niet onwettig is.