Ga naar Content
Noord-Holland

Straatrover slaat mindervalide vrouw (66) herhaaldelijk met vuist in gezicht

8 februari 2017, 14.48 uur
Door: · Foto: Politie/Shutterstock

AMSTERDAM Een 66-jarige vrouw in een scootmobiel is vorige week in Amsterdam-Zuidoost op brute wijze beroofd van haar handtas.

Als ze op woensdag 1 februari heeft gewinkeld in winkelcentrum Reigersbos keert ze rond 18.00 uur huiswaarts. Ter hoogte van de fietsbrug van de Snellerwaardgracht naar de Stoutenburggracht wordt ze plotseling tegengehouden door twee mannen.  

Vuist
Een van de mannen rukt onmiddellijk haar handtas weg en gaat ervandoor. De andere man blijft voor haar staan en schreeuwt in het Surinaams dat ze haar geld moet afstaan. Om zijn eis kracht bij te zetten, slaat hij de vrouw herhaaldelijk met z'n vuist in haar gezicht. Daarna slaat hij op de vlucht. 

De vrouw houdt kneuzingen in haar gezicht over aan de mishandeling. Of ze ook haar portemonnee heeft afgestaan, of dat die in de eerder geroofde tas zat, is niet bekend. 

Signalement
De straatrover die de tas van de vrouw meenam, is donker getint, ongeveer 24 jaar oud, tussen de 1,60 meter en 1,65 meter lang en heeft zwart kroeshaar en een mager postuur. Hij droeg een dunne zwarte jas zonder capuchon en een zwarte pet. 

Z'n compagnon, de man die de vrouw in haar gezicht sloeg, is waarschijnlijk iets ouder. Hij is ongeveer even lang en heeft een mollig postuur en zwart kroeshaar. Hij droeg een zwarte pet en een dunne zwarte jas. 

Getuigen
Wie iets heeft gezien van de straatroof en/of mishandeling, wordt verzocht contact op te nemen met de Amsterdamse politie. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.