Ga naar Content

Let's make Alkmaar great again: "Barcelona has the Sagrada Familia, Alkmaar the Grote Kurk"

ALKMAAR Het succes van de video waarin Arjen Lubach Nederland aan president Trump voorstelt, heeft inmiddels in tal van landen navolging gekregen. Ook steden proberen mee te liften op Lubachs succes. "Waarom Alkmaar de beste stad ter wereld? Dat zoeken we uit!"

Wat Lubach kan, kunnen wij ook, dachten ze op de marketingafdeling van het Alkmaarse gemeentehuis. Het resultaat is een video waarin een formeel geklede twintiger in vloeiend Engels met zwaar Amerikaans accent Alkmaarse attracties vergelijkt met hotspots in wereldsteden. Alles met een knipoog. 

"Waar New York het Vrijheidsbeeld en Parijs De Denker heeft, heeft Alkmaar het kussende kaasmeisje", luidt de eerste vergelijking die de kijker krijgt voorgeschoteld. In het vervolg wordt het Romeinse Colloseum afgezet tegen het AFAS-stadion en de Parijse Moulin Rouge vergeleken met de Molen van Piet.

Kneuterig
Of de video inderdaad meer toeristen naar de Kaasstad trekt is nog maar de vraag. De 'Grote Kurk' mag in tegenstelling tot de Sagrada Familia in Barcelona dan wel zijn afgebouwd, vergeleken met de kathedraal in Barcelona is de gebedshuis in de Alkmaarse binnenstad ronduit kneuterig.

Alkmaarders reageren trots op hun promotiefilm. Wel vinden ze dat er ook aandacht had moeten zijn voor het uitgaansleven en de mooie grachten. Oordeel zelf.

Foto: Alkmaar Prachtstad