Noord-Holland

Alleen nieuwe veiligheidsvesten voor medewerkers Veiligheid & Service NS

7 februari 2017, 06.42 uur · Aangepast 7 februari 2017, 07.23 uur · Foto: ANP

Whatsapp

AMSTERDAM NS heeft deze week een aanbesteding uitgeschreven voor de vervanging van veiligheidsvesten die nu worden gedragen door 700 medewerkers Veiligheid & Service (V&S). De vesten die zij nu dragen zijn namelijk binnenkort aan vervanging toe. De nieuwe vesten moeten weer vijf jaar mee kunnen.

Om te voorkomen dat gedurende die vijf jaar een nieuwe aanbesteding moet worden uitgeschreven als NS meer vesten wil gaan gebruiken, heeft NS in de aanvraag opgenomen dat er de mogelijkheid moet zijn om het aantal vesten te vergroten naar maximaal 10.000 medewerkers. 

Ook bij NS-aanbestedingen voor andere benodigdheden is zo’n marge gebruikelijk, het is een standaardprocedure. Mochten er in de toekomst meer vesten nodig zijn, hoeft NS hierdoor niet een nieuwe aanbesteding te starten om die te verwerven.

Vandaag wordt wegens dat maximale aantal van 10.000 vesten in De Telegraaf ten onrechte de conclusie getrokken dat NS plannen heeft om naast V&S-personeel ook conducteurs uit te rusten met een dergelijk veiligheidsvest. Dergelijke plannen heeft NS niet. De nieuwe vesten zijn alleen bedoeld ter vervanging van de oude.

Whatsapp