Ga naar Content

Pancrasser kinderboerderij overhoop gehaald: "Sukkels die je hobby verstieren"

SINT PANCRAS Bij kinderboerderij Jong Leven in Sint Pancras is voor de derde keer in vier maanden tijd ingebroken. De dieven gingen er met een beamer en gereedschap vandoor.

Van verslaggever Anne Klijnstra

Het zijn sombere tijden voor beheerder Yde Bouma. Voor de zoveelste keer is het raak bij 'zijn' kinderboerderij. Zaterdagochtend trof een vrijwilliger alle de deuren wijd open. Alles was over de kop gehaald. "Waar doe je het allemaal voor? Die sukkels, of hoe je dat gajes ook moet noemen, die je leuke hobby verstieren".

Lees ook: Leden voetbalclub SV Vrone moedeloos na zoveelste inbraak

Via het toiletraampje zijn de daders het beheerdersgebouwtje binnengekomen en vonden daar de reservesleutel. Zodoende konden ze overal gemakkelijk in. "De beamer uit de educatieruimte is weg, een mengpaneel, microfoon", somt Yde op.

"Uit het gereedschapshok hebben ze onder meer een complete accuboormachine, decoupeerzaag en schuurmachines meegenomen. Gelukkig is er niks met de dieren gebeurd. Dat zou veel erger zijn."

De totale schade schat Yde op zo'n tweeduizend euro. "Een hoop geld voor ons. De kinderboerderij wordt gerund door vrijwilligers. We zijn zuinig met het beetje geld wat we hebben en dat benutten we goed om alles in stand te houden. En nou flikken ze zo'n geintje. Het huilen staat me nader dan het lachen."

NHHelpt
Yde Bouma heeft aangifte gedaan bij de politie en probeert via de verzekering geld terug te krijgen, maar vreest dat dat de schade niet dekt. June Hoogcarpsel van NHHelpt gaat daarom voor Yde en de stichting Kinderboerderij Jong Leven aan de slag. Heb jij spullen voor de kinderboerderij? Mail naar [email protected]

Foto: NH/ Anne Klijnstra