Ga naar Content
Noord-Holland

Manegehoudster die na jaren niet meer boven paardenpension mag wonen, start petitie

5 februari 2017, 22.26 uur · Aangepast 6 februari 2017, 17.37 uur
Door: · Foto: NH

EGMOND-BINNEN Ingrid Schouw verzet zich al enige tijd tegen het besluit van de gemeente Bergen waardoor ze niet meer boven haar manege mag wonen. Ze is nu ten einde raad een petitie gestart.

Schouw nam manege De Duinrand meer dan tien jaar geleden over. Omdat de vorige eigenaren dat ook jaren gedaan hadden, ging ze ervan uit dat ze ook in het gebouw mocht wonen. Een gemeenteambtenaar maakte in 2014 een einde aan die illusie: er was nooit een woonvergunning afgegeven. 

Lees ook: Vrouw mag na tien jaar niet meer boven manege wonen

Ingrid Schouw kan het zich niet veroorloven mensen in te huren om 's nachts over haar paarden te waken. Het besluit vormt dus een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van haar bedrijf.

Lees ook: Woonverbod manege Egmond-Binnen terecht: “Zwaar teleurstellend”

Eerder stuurde ze al een brief aan de koning en had ze een gesprek met de burgemeester. Maar dat leidde niet tot een oplossing. Een aantal partijen in de Bergense gemeenteraad heeft afgelopen donderdag aangekondigd met een initiatiefvoorstel te komen. Wat dat gaat inhouden is nog onduidelijk.

Als laatste mogelijke redmiddel is de manegehoudster nu een petitie gestart. Iedereen die vindt dat ze op haar manege moet kunnen blijven wonen, kan die hier tekenen.