Ga naar Content

Ouders Sjeddy tevreden met straf moordenaar: "Goed gedaan van de rechtbank"

HAARLEM De ouders van de vorig jaar met oud en nieuw doodgestoken Sjeddy zijn content met de straf die de rechtbank de moordenaar vandaag oplegde. 

De 22-jarige Sjeddy werd vorig jaar tijdens de nieuwjaarsnacht op de Zomerkade in zijn hart gestoken toen hij een ruzie probeerde te sussen. Hij overleefde de steekpartij niet. Er werden drie mensen vervolgd. Hoofdverdachte Ricardo L. kreeg 10 jaar, een vrouwelijke verdachte kreeg vier jaar cel en de andere vrouwelijke verdachte één jaar voorwaardelijk. 

Lees ook: Tien jaar cel voor doodsteken Sjeddy

Moeder Toby zegt het wel goed te vinden zo. "Ja, ik had liever 80 jaar gehad natuurlijk, maar ik vind het voor Nederlandse begrippen wel meevallen."

Eerlijk
Vader Taher vindt het een eerlijke uitspraak. "Maar het brengt mijn kind niet terug. Het verdriet blijft. Hij (Ricardo L., red.) blijft ademen, en mijn kind niet meer."

Lees ook: Dode en meerdere gewonden bij steekpartij in Haarlem

Toby kon het niet opbrengen om in de rechtszaal zelf naar de uitspraak te luisteren. "Ik wilde het absoluut niet zien. Krijg er nachtmerries van denk ik. Dit is goed gedaan van de rechtbank, heel netjes."

Foto: NH