Whatsapp

Noord-Holland

Bluespianist Dave (16) maakt indruk bij WK Blues in Memphis

3 februari 2017, 16.38 uur · Aangepast 3 februari 2017, 17.54 uur

MEMPHIS, TENNESSEE De 16-jarige bluespianist Dave Warmerdam uit Hoofddorp speelt momenteel de sterren van de hemel in de Amerikaanse stad Memphis. Daar doet hij mee aan de International Blues Challenge, het wereldkampioenschap onder de bluesartiesten.

"Hij speelt geweldig, ongelooflijk dat hij nog maar zo jong is", aldus een lovende toeschouwer. Samen met blueszanger Robbert Fossen vertegenwoordigt Dave ons land in de categorie solo-duo. Dave op de piano, Robbert met zang en gitaar. Dave is een van de jongste deelnemers, maar maakt grote indruk met zijn spel. 

Woensdagavond was het eerste optreden in een van de cafés van Bealestreet, in het bluescentrum van de stad. Na het tweede optreden wordt duidelijk of Dave en Robbert door mogen naar de halve finale.

Lees ook: 16-jarige Dave tussen grootste bluesartiesten ter wereld

Het applaus en de lovende woorden van het publiek beloven in ieder geval veel goeds. Dave blijft ondanks alle aandacht nuchter: "De reacties uit het publiek waren goed en het ging lekker. Het zou mooi zijn als we de finale halen, maar ik blijf gewoon lekker mijn dingetje doen", lacht hij.

Documentaire
Verslaggever Eline Boshuizen reist achter Dave aan en volgt de Hoofddorper tijdens zijn blues-avontuur. Bij NH houdt ze je op de hoogte van de gebeurtenissen in Memphis. Ook zal er een mini-documentaire op onze zender uitgezonden worden.

Update: Dave en Robbert zijn door naar de halve finale, het is feest in Memphis!

Dave en Robbert zijn door naar de halve finale van de International Blues Challenge! Feest hier in Memphis! Vanav het volgende optreden #IBC pic.twitter.com/6nv8X7x4Rn

— Eline Boshuizen (@elineboshuizen) 3 februari 2017
Whatsapp