Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Haarlemse Hells Angels gelinkt aan beschietingen sporthal De Weijver

3 februari 2017, 12.10 uur · Aangepast 3 februari 2017, 12.28 uur · Foto: HFV & Nieuwsfoto/Laurens Bosch

OPMEER Een of meer aangehouden leden van de Haarlemse chapter van de Hells Angels worden door het Openbaar Ministerie gelinkt aan de recente beschietingen van sporthal De Weijver in Opmeer.

Dat zei burgemeester Gert Jan Nijpels van de gemeente Opmeer gisteravond in de raadsvergadering, meldt Noordhollands Dagblad. Nijpels baseert zijn uitspraken op informatie van het OM, dat de opgepakte leden onder meer verdenkt van deelname aan een criminele organisatie. Het OM bevestigt dit tegenover NH.

Lees ook: Grote politieactie tegen Haarlemse Hells Angels: alle leden opgepakt

"Er zijn aanhoudingen geweest in Haarlem en het is nu heel duidelijk dat er wel degelijk een directe verbinding bestaat met de ellende rond De Weijver", aldus de burgemeester. 

Het afgelopen jaar werd de sporthal aan de gelijknamige straat drie keer onder vuur genomen. De meest recente beschieting dateert van drie weken geleden, toen in de voordeur en de ramen ernaast kogelgaten werden aangetroffen. Ernaast stond het woord 'Rogues', de naam van een lokale motorclub. 

Lees ook: Sporthal De Weijver in Hoogwoud opnieuw beschoten

Medio december gebeurde hetzelfde. Sporthal-eigenaar Sjaak Kalverboer zei toen geen idee te hebben wie er achter de beschieting zat. In maart 2016 werd de hal voor het eerst beschoten, kort voordat de lokale motorclub Rogues een motorshow in de hal zou houden.

In de maanden daarvoor werd er twee keer brand gesticht bij de sporthal.