Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Woede na plannen afvalscheiding: "Wie bedenkt dit? Ik ben geen kleuter"

2 februari 2017, 19.20 uur · Aangepast 2 februari 2017, 19.32 uur

DEN HELDER De gemeente Den Helder gaat de grijze afvalbak voor restafval voortaan eens in de vier weken ophalen, in plaats van één keer in de twee weken. Het doel: mensen extra te stimuleren om afval te gaan scheiden. Niet iedereen is enthousiast over het plan. Claudia Pietens is er zelfs woedend over.

Ze vindt dat de bewoners niet zijn geïnformeerd over de wijziging. Er is geen brief met uitleg gestuurd, maar het nieuws werd alleen bekend gemaakt op de Facebookpagina van wijkplatform Julianadorp. "Wie bedenkt dit? Wat zijn dit voor f*cking idioten?", klinkt het boos.

Daarnaast beweert Claudia helemaal geen ruimte te hebben om het afval te scheiden in haar tuin. "Ze komen ook niet even kijken. Ik ben geen kleuter, ik ben een volwassen vrouw. Ik hoef mij zulke dingen niet op te laten dringen. Het zit me echt tot hier."

Fouten
Wethouder Odd Wagner geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij de communicatie. De bewoners krijgen volgende week een brief thuisgestuurd met alle informatie over de afvalinzameling. En er is goed nieuws voor Claudia: de wethouder wil in gesprek gaan met mensen die geen ruimte hebben voor afvalbakken.

NH/Hasan Coskun