Ga naar Content

Bouw strandpaviljoens Zandvoort begonnen

ZANDVOORT De ergste kou is uit de lucht en deze week wordt het langzaamaan steeds warmer. Het kwik stijgt donderdag boven de 10 graden, waardoor de eerste lentekriebels al om de hoek kijken. De eigenaren van de strandpaviljoens in Zandvoort zijn al helemaal in de stemming.

Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar over een paar weken is het al voorjaar. Daarom zijn de eigenaren van de strandtenten vandaag begonnen met de bouw van hun paviljoens. 

Bas Lammers bouwt al 16 jaar samen met zijn collega's de strandtent op. Elk jaar hetzelfde liedje, dus voor hem gaat deze klus dan ook moeiteloos. 

"Ik heb geen bouwtekening", zegt hij. "Die heb ik niet nodig." Hij kan aan de planken zien waar alles komt te staan. "Hier komt de bar en daarachter zie je een kale plek. Daar lopen de barmensen."

Lees ook: Winters weer in aantocht na weekend

De eigenaren van de strandtenten hopen tijdens de voorjaarsvakantie al open te gaan voor klanten. Maar of het weer echt meezit is nog maar de vraag. Na volgende week wordt het waarschijnlijk toch nog even wat kouder.

Foto: NH / Anne Kruijsen