Ga naar Content
Noord-Holland

Nog twee verdachten gezocht van moord Jdesse Boerenveen

31 januari 2017, 23.23 uur · Aangepast 1 februari 2017, 11.03 uur
Door: · Foto: Google Streetview / politie

ZAANDAM De politie is nog altijd op zoek naar twee verdachten van de moord op Jdesse Boerenveen. Het lichaam van Jdesse werd op 22 december 2016 gevonden in het Gooimeer in Almere. Hij was toen al weken vermist. Hij zou grote schulden hebben gehad.

Een woordvoerder vertelde vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht dat de politie meer inzicht heeft gekregen in de laatste uren van Jdesse eruit. Eerder doken er al videobeelden op waarop te zien is hoe Jdesse de middag voor zijn dood in een loods in Wormerveer door twee mannen en een vrouw bedreigd werd.

Lees ook: Gevonden lichaam inderdaad van Jdesse Boerenveen

Die bedreigers van Jdesse zijn inmiddels bekend bij de politie. Zij werden op 13 december aangehouden en vertelden de politie dat Jdesse tussen 16.30 uur en 17.00 uur door drie mannen werd opgehaald. De mannen reden in twee auto's, waaronder een Chrysler Voyager.

Het gezelschap zou op weg zijn gegaan naar Almere, omdat Jdesse had gezegd dat een kennis uit die stad zijn schulden kon betalen. Bij station Almere Muziekwijk vindt een ontmoeting plaats tussen die kennis en twee onbekende mannen. Omdat de kennis Jdesse niet ziet, weigert hij te betalen. Waar Jdesse tijdens die ontmoeting zelf is, is niet bekend.

Lees ook: 'Dood gevonden Jdesse ontvoerd en mishandeld vanwege geldschulden'

Waarschijnlijk is Jdesse die avond naar een strandje bij Almere-Haven gebracht, in de buurt van de plek waar hij weken later dood werd aangetroffen. De politie weet inmiddels dat daar rond 23.30 drie donker getinte mannen rondliepen. Ook stonden er drie auto's waaronder de Chrysler Voyager die Jdesse eerder in Wormerveer had opgepikt. 

Signalement mogelijke daders
Een van deze drie mannen, een 40-jarige man uit Almere, is inmiddels aangehouden. De politie heeft nog geen idee wie de andere twee mannen zijn die op het strandje waren. Zij waren beide donker getint en een van hen sprak met een accent. Tips over wie deze mannen kunnen zijn, zijn welkom bij de politie.

Kijk morgen om 16.45 uur naar Bureau NH om meer te weten te komen over deze zaak.