Ga naar Content
Sport

Van Velzen naar Roda: "Dit is een kans voor mij"

30 januari 2017, 20.35 uur · Aangepast 30 januari 2017, 21.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

VOLENDAM Iets meer dan 24 uur voor het sluiten van de transferdeadline raakt FC Volendam Gyliano van Velzen kwijt aan Roda JC. De Limburgse club heeft met de buitenspeler een akkoord bereikt over een contract voor 2,5 jaar. "Dit is een kans voor mij."

Van Velzen maakte eerder dit seizoen bekend zijn aflopende contract niet te willen verlengen. De 22-jarige Amsterdammer gaf aan graag een stap hogerop te willen. Hij is blij dat hij die stap nu al kan zetten.

Veel vertrouwen
"Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer (Yannis Anastasiou, red.) en die heeft mij veel vertrouwen gegeven. Ik wou graag nu aansluiten. Iedereen kan zien dat Roda goed bezig is en in de eredivisie wil blijven. Ik wil ze daarbij helpen." Van Velzen hoopt komend weekend in de thuiswedstrijd direct zijn debuut voor zijn nieuwe club te kunnen maken.

Manchester United
Van Velzen kwam in de zomer van 2015 naar Volendam. Daarvoor stond hij bij FC Utrecht onder contract. Mede door de nodige blessures kwam het daar nooit tot een doorbraak. Op jonge leeftijd verruilde Van Velzen de jeugdopleiding van Ajax voor Manchester United waar hij in de beloften speelde met onder meer Pogba.

De vleugelaanvaller was zowel dit seizoen als vorig jaar een vaste waarde in het elftal van trainer Robert Molenaar. In totaal speelde hij 52 competitieduels waarin hij zes doelpunten maakte. Vandaag nam hij afscheid. "Ik heb een woordje tegen mijn teamgenoten gedaan en ze het beste gewenst."

Visitekaartje
Technisch manager Misha Salden baalt van de transfer. "We zijn er doodziek van, maar kunnen zo'n jongen die uit zijn contract loopt en zich sportief en financieel kan verbeteren ook niet tegenhouden. Dit is ook ons visitekaartje. Talenten kunnen zich hier ontwikkelen en daarna de stap omhoog maken. Zeggen we nee dan kiezen die talenten in de toekomst niet meer voor ons."

Transfersom
Volgens Salden meldde Roda zich pas zondag voor Van Velzen. Over de hoogte van de afkoopsom zegt hij: "Voor Volendam is het voor die vier maanden dat zijn contract nog liep goed geld." Of er een vervanger voor Van Velzen komt is onzeker, al noemt Salden de kans 'aannemelijk'. "Maar alleen als hij beter is dan wat we zelf hebben. Daarbij zijn we ook afhankelijk of er bij andere clubs een transfer wordt gemaakt of niet."