Start van hoofdcontent

AMSTELVEEN

nl

Vrijwilligers helpen zorgboerderij Het Beloofde Varkensland uit de brand

30 januari 2017, 19.39 uur

AMSTELVEEN Ongeveer 50 vrijwilligers hebben vanmiddag meegeholpen om Het Beloofde Varkensland in Amstelveen weer op te knappen. Zij reageerden op een oproep in het radioprogramma NH Helpt van June Hoogcarspel.

"Een beetje stoffig en branderig allemaal, maar het gaat lekker", zegt één van de vrijwilligers terwijl hij met een bezem een plafond aan het schoonvegen is. Een andere vrijwilliger geeft toe dat ze een beetje uit nieuwsgierigheid op de oproep was afgekomen. "Ik heb nooit geweten dat dit zo dicht bij Amstelveen in de buurt is."

"Ik had een lijst van 20 mensen en toen ik binnenkwam zaten er 50 luisteraars te wachten. Dat is echt fantastisch!", zegt June. De eigenaresse van de zorgboerderij heeft dankzij alle hulp, goede hoop dat alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terechtkomt. 

Lees ook: Eigenaresse boerderij zoekt vrijwilligers na verwoestende brand

Dieren met schrik vrij
Een heftige brand legde op 22 januari het hoofdgebouw van het complex aan de Bovenkerkerweg in as. Daar worden al 22 jaar varkens en everzwijnen opgevangen, de meeste gered van de slacht en bio-industrie. De dieren kwamen met de schrik vrij.

Lees ook: Uitslaande brand in zorgboerderij voor vee in Amstelveen

De stallen rondom het hoofdgebouw liepen bij de brand flinke rookschade op. De vrijwilligers hebben met bezems en andere schoonmaakmiddelen alles schoongemaakt.

Foto: Varkens op zorgboerderij - NH