Ga naar Content
Noord-Holland

Verstuur een gratis kaartje naar burgemeester Van der Laan

30 januari 2017, 12.15 uur
Door: · Foto: Shutterstock/NH Beeldbewerking

AMSTERDAM De applicatie Omapost gaat het voor iedereen mogelijk maken om Eberhard van der Laan een hart onder de riem te steken. Vanaf morgen kun je via de app een gratis kaartje naar de ernstig zieke burgemeester van Amsterdam sturen.

Oprichter en CEO van het bedrijf Wilbert van de Kamp wil het op deze manier makkelijk maken om steunbetuigingen naar de geliefde burgervader te sturen. "Een appje is leuk, maar je kunt het niet vasthouden. Daarom wilden wij het mogelijk maken een fysieke kaart naar Van der Laan te sturen zodat hij iets tastbaars heeft", vertelt Van de Kamp. 

Treurig 
De kaartjes-app, die in september 2016 geïntroduceerd is in alle applicatiestores, is bedoeld om kaartjes tegen betaling naar vrienden of familie te sturen. Toen Wilbert van de Kamp het slechte nieuws over Eberhard van der Laan hoorde, wilde hij wat terug doen voor de burgemeester waar hij zo trots op is. "Wat de burgemeester al die jaren voor het volk heeft gedaan vind ik heel bijzonder. Dit slechte nieuws vonden wij zo treurig voor hem dat wij er geen geld aan willen verdienen. Daarom is het helemaal gratis."

Lees ook: Uitgezaaide longkanker bij burgemeester Van der Laan

Het bedrijf is na het nieuws meteen begonnen met het inbouwen van de gratis functie. Het is de bedoeling dat deze vanaf morgen beschikbaar is. Degene die de app al op hun telefoon hebben, moeten deze eerst updaten.