Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Betoging op Schiphol tegen inreisverbod Trump

29 januari 2017, 20.39 uur · Aangepast 29 januari 2017, 21.41 uur · Foto: NH/ Rogier Dankerlui

SCHIPHOL Enkele tientallen activisten hebben zich vanavond voor de ingang van Schiphol verzameld om te demonstreren tegen het inreisverbod dat president Donald Trump heeft ingesteld voor inwoners van zeven moslimlanden.

Vliegtuigmaatschappij KLM weigerde dit weekeinde wegens het inreisverbod een aantal passagiers mee te nemen die naar de Verenigde Staten wilden. Een woordvoerster van de KLM zei vandaag dat het bedrijf daarmee de instructies van de Amerikaanse autoriteiten opvolgt.

Lees ook: KLM weigert passagiers op vluchten van Schiphol naar VS

De betogers droegen borden met teksten als 'Trump psychopaat' en 'Stop Trump en Wilders'. Volgens de actievoerders zitten er over de hele wereld zo'n tweehonderd mensen vast op vliegvelden, omdat ze de VS niet in mogen.

"Wij protesteren vanavond tegen het feit dat er mensen vaststaan op Schiphol, niet naar huis kunnen, omdat hun president toegang tot hun eigen land weigert, omdat ze een moslimachtergrond hebben", laat Anne-Fleur Dekker, initiatiefnemer van het protest, aan een verslaggever van NH weten. Ook vertelt ze tegen de plannen van Wilders zijn, die volgens haar "vandaag in de media heeft laten weten dat hij het met Trump eens is."