Rood gekleurd OFC thuis hard onderuit tegen Jong Achilles'29

29 januari 2017, 16.27 uur · Aangepast 29 januari 2017, 18.17 uur
Door: · Foto:

OOSTZAAN Een rood gekeurd OFC heeft in de derde divisie zondag thuis kanloos verloren van Jong Achilles'29. In Oostzaan werd het 6-2 voor de bezoekers uit Groesbeek.

De thuisploeg keek al vroeg tegen een achterstand aan. Na vier minuten mislukte de buitenspelval bij OFC waarna Versteegen kon profiteren voor Jong Achilles'29. Hij omspeelde OFC-keeper Koroglu en schoof de bal binnen, 0-1. OFC liet het er niet bij zitten en kwam binnen tien minuten weer langszij. Op aangeven van Abdul was het Groen die scoorde, 1-1. Vlak voor rust keek de thuisploeg toch weer tegen een achterstand aan. Popalzay zette Jong Achilles'29 op een 1-2 voorsprong. Op slag van rust kreeg de ploeg van Imdat Ilguy een domper te verwerken. Johnstone kreeg rood toen hij een doorgebroken speler neerhaalde. Tot overmaat van ramp werd het in dezelfde minuut ook nog eens 1-3 door Versteegen. Daarbij bleef het niet voor OFC. Na het rustsignaal trapte De Jonge de bal in de dug-out van de tegenstander en ook hij kreeg rood.

OFC stond aan het begin van de tweede helft voor de onmogelijke opgave om met negen man minimaal twee doelpunten maken. Mocht de thuisploeg nog enige hoop hebben gehad, dan werd die kort na rust de grond in geboord toen de bezoekers op 4-1 kwamen. Jong Achilles'29 liet niets heel van OFC en ging vrolijk door. Na 57 minuten was het via doelpunten van Versteegen en Boelens al 1-6. Acht minuten voor tijd deed OFC nog iets terug. Brantjes scoorde de 2-6.

In de stand vinden we OFC terug op de achtste plaats. De ploeg uit Oostzaan heeft uit twintig wedstrijden 28 punten behaald.

Opstelling OFC: Koroglu, Johnstone, Brantjes, El Yaghmouri, De Jonge, Abdul, Barakat, Kewal, Aanzi, Groen en Sterk

Opstelling Jong Achilles'29: Van Beers, Versteegen, Popalzay, Boelens, Bökkerink, Campman, De Vos, De Bruin, Hemmink, Jordania en Oulad