Start van hoofdcontent

HEERHUGOWAARD

nl

Man (28) met kanker geweigerd in café om muts

29 januari 2017, 15.34 uur · Aangepast 29 januari 2017, 21.53 uur · Foto: Shutterstock

HEERHUGOWAARD De doodzieke Siebe Wittebrood (28) wilde gisteren ter afsluiting van een gezellige avond met zijn broers in café Jack Spot aan het Coolplein in Heerhugowaard nog een potje pool spelen. Hij werd echter geweigerd vanwege zijn muts.

De Heerhugowaarder heeft een zeldzame vorm van uitgezaaide kanker en is uitbehandeld. Omdat hij door meerdere chemokuren kaal is geworden, draagt hij een muts. Tot gisteravond was dat nergens een probleem. 

"Mijn broers waren al binnen, toen ik werd tegengehouden door de beveiliger. Ik mocht pas doorlopen als ik mijn muts zou afzetten", vertelt Siebe aan NH. "Ik probeerde nog uit te leggen waarom ik die muts droeg, maar hij gaf aan dat hij daar geen boodschap aan had en dat het café een strikt mutsen- en pettenbeleid heeft." raten'

Siebe merkte dat het geen zin had om in discussie te gaan met de beveiliger en ook zijn broer kon de man niet op andere gedachten brengen. Hij zocht telefonisch contact met het café en kreeg te horen dat de beveiliger juist had gehandeld vanwege het beleid. "Ik had een briefje van de dokter bij me moeten hebben, zei hij." 

De eigenaar van Jack Spot, Dennis Luchies, ontkent dat hij Siebe heeft gesproken en betreurt wat er is gebeurd. "Ik heb hem nooit aan de telefoon gehad, ik weet niet wie hij heeft gesproken. Wij hebben inderdaad een strikt beleid wat petten en mutsen betreft, omdat het de sfeer in het café zeer ten goede komt. Maar als ik deze jongen zelf had gesproken, had ik hem de toegang zeker niet geweigerd." Hij wil graag met Dennis in gesprek.

Lees ook: KLM weigert oud-international en ALS-patiënt Fernando Ricksen

Siebe besloot uiteindelijk naar huis te gaan. "Natuurlijk had ik mijn muts af kunnen zetten, maar het ging me om het principe. Ik heb die muts niet voor m'n lol op. Mijn haar begint nu langzaam terug te groeien, maar het is nu nog een donskapseltje, heel dun. Ik wil gewoon een leuke avond met mijn broers zonder dat mensen steeds komen vragen wat er met me aan de hand is."

Excuses
Het café biedt later op de middag via Facebook openlijk excuses aan aan Siebe. "Helaas heeft de beveiliger geen contact opgenomen met de manager, anders hadden we dit direct opgelost. Onze welgemeende excuses", is te lezen. Het café nodigt Siebe en zijn broers uit om er alsnog een leuk avondje door te brengen. "Natuurlijk mét pet, muts of hoed", wordt hieraan toegevoegd.