Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Urenlang in de kou voor een blootkalender: "Zullen we beginnen met een paar biertjes?"

28 januari 2017, 18.28 uur

ALKMAAR Met dit weer uren zonder kleren in de kou staan voor een fotoshoot. Voor top-modellen is het doodnormaal maar voor de veteranen van voetbalclub Kolping Boys uit Alkmaar was het even wennen. 

Ze maken voor het eerst een heuse blootkalender. De opbrengst gaat naar de ernstig zieke Wendy Nijs uit Bergen. Wendy's ex-man René Tromp regelde de fotoshoot. "Ik heb samen met Wendy een dochtertje Fay. Twee jaar geleden is er bij haar een ernstige ziekte geconstateerd, kanker in de baarmoederhals. Het ziet er gewoon heel slecht uit".

Wendy is uitbehandeld in Nederland. Haar laatste hoop is gevestigd op een dure behandeling in Amerika, maar daar is vijftigduizend euro voor nodig. Om het benodigde geld hiervoor bij elkaar te krijgen is de actie Wendy’s Hope for Life gestart. De veteranen verkopen mutsen en gaan nu dus uit de kleren voor een blootkalender. "Het is koud, heel koud. Maar je moet er iets voor over hebben".

De opbrengst van de kalender gaat naar Wendy. De kalender is vanaf volgende week te bestellen via de Facebookpagina van de veteranen Kolping Boys.