Whatsapp

Noord-Holland

Verstandelijk beperkten nemen weekend lang hotel over

27 januari 2017, 18.00 uur · Aangepast 27 januari 2017, 18.19 uur

ALKMAAR Koken, roomservice, serveren, schoonmaken en optreden. Zestig mensen met een verstandelijke beperking nemen dit weekend een hotel in Alkmaar over. Het is een project van de Stichting Showhero die dromen van mensen met een beperking waar maakt. ''Het wordt fantastisch dat zweer ik.''

Ze zijn stiekem toch wel een beetje zenuwachtig, want een hotel runnen doe je niet zomaar. Toch gaan Eva en Eric en zestig andere mensen met een beperking ervoor zorgen dat het de gasten van het Showhero Hotel aan niets ontbreekt. "Het gaat nu eindelijk echt gebeuren", vertelt Eva Punt met een lach op haar gezicht. "Ik verheug me er zo op het wordt een knalfeest!"

Droom
De deelnemers van Showhero kwamen zelf met het idee. "Deelnemers mogen zelf vertellen wat hun droom is. Toen dit idee werd opgenoemd was iedereen meteen enthousiast", vertelt organisator Lucas Bugter. "We proberen ze te helpen hun grenzen te verleggen. En je merkt dat het een enorme boost geeft aan hun zelfvertrouwen."

De deelnemers zorgen niet alleen voor een natje en een droogje en een lekker bed, er is ook amusement. Zo is er een feestkamer waar mensen kunnen zingen en Eva zangles gaat geven. Ook is er een kamer ingericht als bioscoop. "Ik denk dat ik na het weekend wel heel moe zal zijn", vertelt Eva. "Gelukkig krijgen we hulp van het hotelpersoneel en het gaat gewoon helemaal goed komen."

NH Leeft is er morgen live bij. Op tv is de uitzending om 15.30 tot 16.30. NH Radio zendt vanaf 12 uur live uit vanuit het Showhero Hotel.

NH/Tom Jurriaans
Whatsapp