Ga naar Content

Xtc-lab gevonden bij grote politieactie tegen Hells Angels

HAARLEM Bij de grote politieactie tegen de Hells Angels in Noord-Holland heeft de politie onder meer een klein xtc-lab gevonden op één van de doorzochte locaties.

Daarnaast werden vuurwapens, tasers, imitatiewapens, slag- en steekwapens gevonden. Ook troffen agenten verdovende middelen als cocaïne en xtc aan. Bij een locatie buiten Haarlem werd zelfs een heus xtc-lab gevonden.

Lees ook: Aangehouden 'Hells Angel': "Ik kwam gewoon lekker een biertje drinken met m'n broeders"

Ook zijn meerdere auto's en motoren in beslag genomen alsmede een geldbedrag van 40.000 euro. De politie heeft daarnaast digitale gegevensdragers zoals usb-sticks en de nodige administratie meegenomen.

Lees ook: Buren Hells Angels verbaasd over politieactie: "Vorige week nog geborreld"

Alkmaar
In twee Alkmaarse panden bleek sprake van illegale bewoningen. Naast de al eerder vermelde verdenkingen van afpersing, bedreiging, brandstichting en geweld wordt naar aanleiding van de doorzoekingen, een aantal Angels nu ook verdacht van witwassen.

Lees ook: Grote politieactie tegen Haarlemse Hells Angels: alle leden opgepakt

Ook het uitbranden van de auto van burgemeester Bernt Schneiders wordt meegenomen in het onderzoek. Eerder werd ook al gesproken van een 'wraakactie' van de motorclub, omdat de burgemeester een confrontatie zou hebben gehad met Angels-president Lysander de R.

Lees ook: Brand auto burgemeester Haarlem mogelijk wraakactie Hells Angels

De tien aangehouden verdachten zullen volgende week worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Foto: Persbureau Nieuwsfoto/Laurens Bosch