Noord-Holland

Meeste intercontinentale Schiphol-reizigers vliegen naar Dubai

27 januari 2017, 11.29 uur

NH Nieuws/Doron Sajet
NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL - SCHIPHOL Dubai is de nummer één bestemming van mensen die via Schiphol naar een ander continent vliegen. Dat meldt mediapartner Luchtvaartnieuws.nl. In 2016 vlogen ruim 830.000 passagiers naar het emiraat aan de Perzische Golf.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Dagelijks vliegen er twee Airbus A380's van Emirates naar Dubai. Dat zijn al ruim 1.000 passagiers per dag die Emirates voor zijn rekening neemt. Maar ook KLM, Transavia en Tui Nederland vliegen op Dubai. Zo kwam de teller op exact 832.772 mensen die vorig jaar vanaf Schiphol naar het oliestaatje vlogen.

Atlanta
Dubai wordt gevolgd door Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia, dat de grootste luchthaven ter wereld van de wereld heeft. In totaal reisden vanaf Schiphol 777.335 passagiers via Atlanta naar hun Amerikaanse eindbestemming. Zowel KLM als partner Delta Air Lines vliegen op Atlanta, dat de thuisbasis is van bedrijven als Delta, Coca Cola en CNN.

Lees ook: Herkenbaar: de irritantste vliegtuigpassagiers

De derde plek wordt ingenomen door New York, dat via Schiphol door 677.992 mensen werd bereikt. De top 10 wordt volgemaakt door Detroit, Toronto, Tel Aviv, Curaçao, Minneapolis (Verenigde Staten), Bangkok en Nairobi (Kenia).